Uz toliko dekadentnih mirisa koji se svakodnevno šire vašom kuhinjom, lako je shvatiti zašto štetočine poput žohara pronalaze put unutra i traže ukusan obrok. Osobito ih privlače mirisi masnoće, mesa, sira, šećera i škroba, koji su vrlo uobičajeni u kuhinji, piše House Digest.

Cimet je uobičajeni začin koji daje jak miris. Međutim, umjesto da privlači žohare, on ih odbija. Ova osobina čini cimet savršenim "uradi sam" sredstvom za odvraćanje žohara. Osim toga, vaš će dom ispuniti lijepom i ugodnom aromom.

Za razliku od kupovnih repelenata protiv insekata, ova metoda je 100 posto prirodna, što je čini sigurnom za ljude i njihove ljubimce. Cimet je također lako dostupan i izuzetno pristupačan. Budući da je cimet ključna komponenta većine kućnih polica za začine, vjerojatno ga već imate pri ruci i možete ovaj trik primijeniti za nekoliko minuta.

Najprije trebate odrediti područja svog doma u kojima najčešće nalazite žohare i druge insekte poput voćnih mušica. Kuhinje i ulazi, kao što su vrata i prozori, česta su mjesta gdje se nalaze žohari. Nakon toga možete se baciti na izradu "zamke za žohare".

Nanesite cimet izravno na površnu

U načelu, trebate samo cimet koji, ako ga već nema u vašem ormariću, može kupiti u lokalnoj trgovini. Njega možete nanijeti izravno na površinu, a, također, možete koristiti zdjelu ili drugu otvorenu posudu ili više njih kako biste u njih stavili taj začin.

Pospite cimet na ili oko ciljanih područja ili stavite nekoliko žlica začina u zdjelicu i postavite je u željeni dio svoga doma.

Uz to, postoje i drugi oblici začina, bilo da se radi o štapićima cimeta u potpuriju ili cimetovu ulju. Što se tiče ulja cimeta, pažljivo ga ulijte u bočicu s raspršivačem i nanesite izravno na željeno područje. Sve ove inačice cimeta imaju isti učinak na žohare jer sadrže eugenol, koji uzrokuje jak miris začina.

net.hr