Sveučilišni profesor i jedan od ideologa  platformaške vlasti, Slavo Kukić, u intervjuu za sarajevsko Oslobođenja kazao je kako  će na idućim izborima pobijediti Dragana Čovića, prenosi Dnevnik.ba.

„Ako se kandididiram, sigurno ću pobijediti Čovića. Upustim li se u to, i ne budem li imao 100.000 glasova više od njega, obećavam, odustat ću od mjesta člana Predsjedništva BiH“, rekao je Kukić.

Kukić je naveo i kako bi HDZ 1990 trebao hrabrije iskoračiti, a nije isključio mogućnost da bi se ova stranka mogla priključiti tzv. građanskim opcijama ( SDP-u i DF-u) na idućim općim izborima.

Kukić, također smatra, i da je Hrvatski narodni sabor smokvin list te da postoje osobe u HDZ-u 1990 koji planiraju napustiti „ovu nevladinu udrugu“.

Izjavio i je kako se značajan dio Katoličke crkve u BiH protivi potezima HDZ-a BiH, posebice kada je riječ o Izbornom zakonu.

„Ne sumnjam da je opredjeljenje Katoličke crkve u suštini integrirajuće, da želi brinuti o svim Hrvatima, ali još smo daleko od nekog službenog usuglašenog stava“, rekao je Kukić.