Treninzima mladih nogometaša jutros je na stadionu HNK Tomislava počeo prvi Dinamov kamp u Tomislavgradu u kojem sudjeluje više od 130 djece u dobi od 7 do 16 godina iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Svečanost otvaranja kampa upriličena je u 10 sati, a prigodne riječi dobrodošlice u ime domaćina, svim sudionicima kampa, predstavnicima GNK Dinama i roditeljima uputili su: Mate Tokić, Dinamov povjerenik za Tomislavgrad, predsjednik HNK Tomislava Ilija Bagarić – Lila i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić. U svojim kratkim obraćanjima poželjeli su i da netko od ovih igrača zaigra za Dinamo.
 

Među sudionicima kampa su i dvije djevojčice Petra Ljubas i Helena Mioč.
 

Mnogima je upravo Dinamo omiljeni klub te su više puta sudjelovali upravo u kampovima najuspješnijega hrvatskog kluba. Među njima je i Duvnjak Mihael Stanić te Gruđanin Ivan Paradžik.
 


Unatoč kiši koja je u prijepodnevnim satima pratila treninge, djeca su zadovoljna i sretna te su početak treninga nestrpljivo iščekivala. Da su neka djeca protekle noći i slabo spavala, potvrđuje nam roditelj Zoran Bagarić čiji sin Petar trenira za Libertas (Novska).
 

Podsjećamo, s mladima će tijekom kampa raditi 5 trenera Dinamove nogometne škole iz Zagreba.

Uz treninge i utakmice tijekom kampa, koji će trajati do nedjelje 8. kolovoza, bit će održano i nekoliko predavanja od koristi za igrače,  trenere, ali i za ostale zainteresirane te će biti u prilici razmijeniti znanja i iskustva.

Naime, o putu do izvrsnosti u nogometu, te o dijagnostici motoričkih i funkcionalnih sposobnosti nogometaša govorit će dr.sc. Ivan Krakan, instruktor kondicijske pripreme HNS-a s Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu te mag. kin. Branimir Šola – kondicijski trener U17 Hrvatske nogometne reprezentacije i U19 Hrvatske rukometne reprezentacije, te nogometni trener Tomislav Stipić. Predavanje dr.sc. Ivana Krakana održat će se danas od 13 i 30 u gradskoj kinodvorani.

Podsjećamo, organizatori kampa, GNK Dinamo i HNK Tomislav ranije su izrazili želju da ovaj športski događaj u Tomislavgradu postane tradicija.

Program kampa možete pročitati ovdje.

Zora Stanić/Tomislavcity