Leo Messi produžava svoj ugovor s Barcelonom za još tri sezone, uz opciju ostanka još jednu godinu dana nakon toga, javila je radijska postaja Cadena Ser.

Otkupna klauzula dramatično je povećana na čak 400 milijuna eura, a Messi je dobio izvrsne uvjete u novom ugovoru. Dosadašnja otkupna klauzula iznosi 250 milijuna.

Messije aktualni ugovor vrijedi do 2018., a novi do istake mandata predsjednika kluba Josepa Maria Bartomeua, odnosno najmanje do 2021.

I katalonski TV3 je objavio kako će Messi po novome ugovoru godišnje zarađivati 30 milijuna eura. Kraljevskom plaćom za svoju najveću zvijezdu i zastrašujućom otkupnom klauzulom Barcelona želi odbiti sve one koji špekuliraju s eventualnim Messijevim prelaskom u drugi klub.

Teško je, naime, povjerovati da bi i najbogatiji klubovi bili spremni ukalkulirati pola milijarde eura za Messija (cijena transfera i njegove plaće).

Na ovaj način novi trener Barcelone, Valverde, ulazi u punu svlačionicu, jer kad je tamo Messi, onda je zasigurno sve popunjeno.

Predsjednik Barcelone, Bartomeu, osobno je preuzeo pregovore sa svojom najvećom zvijezdom, dok je Messijev otac Jorge predstavljao interese igrača.

Mediji su javili kako će Messi novi posao s klubom potpisati nakon 30. lipnja, kako bi se troškovi rezervirali za iduću sezonu. Bude li sve kako pišu mediji, Messi će po svemu sudeći svoju karijeru i završiti u timu Blaugrane, jer s istekom novoga ugovora imat će 34 ili 35 godina.