O velikom senzacionalnom otkriću, fosila tragova dinosaura na brdu Pasjeka kod Neuma na svome blogu pisao je dr.sc. Goran Glamuzina.

Kako piše, ovo je prvo pravo otkriće nedvojbenih fosilnih okamenjenih tragova ovih najpopularnijih životinja na svijetu u našoj zemlji, te je kao takvo, ali i kao uvertira u sigurna buduća otkrića novih otisaka dinosaura u Hercegovini.Detalji prvotno zamijećenih neobičnih utisnutih formi na vidljivom gotovo okomitom sloju  - Otkriveni tragovi dinosaura kod Neuma

Foto: Goran Glamuzina / Detalji prvotno zamijećenih neobičnih utisnutih formi na vidljivom gotovo okomitom sloju 

''Kako bi izbliza snimio same tragove dinosaura morao sam gotovo riskirati život jer se nalaze na posve nepristupačnom mjestu. No, na svu sreću bilo kakvo buduće snimanje iz blizine ovih vrijednih tragova dinosaura, neće trebati raditi čovjek već dron'', piše nam Glamuzina.

Dodaje kako otkriće ima ogromnu daljnju implikaciju ne samo za Općinu Neum, već i za čitavu zemlju koja definitivno sadrži fosilne ostatke dinosaura, a o znanstvenoj vrijednosti da i ne govorimo.

Preliminarnim autorovim obilascima dijelova terena u Općini Neum, već su pronađeni pojedini otisci koji bi mogli pripadati ne samo divovskim četveronožnim dugovratim dinosaurima, već i veliki troprsti otisci koje su ostavili veliki dvonožni dinosauri predatori, upravo iz skupine dinosaura teropoda čuvenog Tyranosaurus rexa.

Stoga, s velikim ponosom, možemo otvoriti novu 'sezonu lova' u Hercegovini, a posebice na širem prostoru neumskog zaleđa i Popova polja, - sezonu lova na dinosaure, piše na kraju svoga rada dr. Glamuzina.

O čemu se radi možete pročitati na blogu dr. sc. Gorana Glamuzine.