Bivši izbornik Davis Cup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović otkrio je za španjolski dnevnik AS pozadinu priče o teniskim problemima Novaka Đokovića. Srpski tenisač godinama je harao svjetskim tenisom, djelovao je nepobjedivo i moćno, da bi sredinom prošle sezone počeli problemi. Danas Novakovi porazi nisu više senzacije kao nekada, a Obradović tvrdi da je za sve kriva radikalna veganska ishrana - bez imalo mesa.

"On je jednostavno ispraznio svoje tjelesne zalihe. Ja sam prvi imao problem s Pepeom Imazom oko toga. Svi ti mentalni treneri te tjeraju da razmišljaš što je najvažnije. A to je katastrofa. Jedan Michael Phelps uživa dok jede bakine specijalitete, a poslije obori svjetski rekord. Novak je sjajan momak, ali je ponesen čudnim teorijama", ispričao je Obradović i dodao kako je Đoković napokon odlučio promijeniti način ishrane.

"Novak ponovno jede meso, što je dobro. Vidjet ćemo kako će na to reagirati", otkrio je Obradović i objasnio što je još utjecalo na Novakov pad u formi.

"Prošle godine tjednima nije igraoo, a to nije dobro. Smanjio je treninge pa je počeo s tim čudnim načinom prehrane, više je meditirao nego udarao lopticu. Prekinuo je s rutinom, a u tenisu vam i promjena reketa može promijeniti igru. Onda zamislite kako je kad promijenite kompletan pristup", rekao je bivši srpski izbornik.