U Hrvatskom rukometnom savezu ne slažu se s ocjenom da je Arena Zagreb tokom susreta Hrvatske i Bjelorusije na Euru bila poluprazna.

"Ne znam otkud broj od 8100 gledatelja. U dvorani je jučer bilo 9500 ljudi, a njih više od tisuću napustilo je Arenu nakon sudara Norveške i Srbije", za Index.hr kaže Silvio Njirić, šef marketinga HRS-a.

Upitan je zašto dvorana nije bila puna.

"Da bismo imali punu dvoranu, protiv neatraktivnog protivnika, morali smo podijeliti određeni broj ulaznica. Zar smo mi krivi što odaziv nije bio onakav kakav je trebao biti? Očigledno protivnik nije bio dovoljno primamljiv. Ako je netko dobio gratis VIP ulaznicu, jesmo li mi krivi što nije došao? Znate, glavna priča 2009. godine na SP-u bio je Ivo Sanader koji pije šampanjac. Hrvatski rukometni savez nije bio šampanjac niti je dobio obećani rukometni dom", odgovorio nam je Njirić.

Možda bi popunjenost bila veća da su ulaznice dobili oni koje rukomet zanima. Bez obzira na radni dan. 

"Pozvali smo klubove i jako puno djece. Napravili smo sve da popunimo dvoranu", kažu u HRS-u. 

Jeste li trebali javno pozvati ljude da dođu po besplatne ulaznice? Koliko je ulaznica podijeljeno sponzorima i uzvanicima?

"Nemam točan broj. Mogu reći okvirno: da su se svi odazvali, na utakmici bi bilo oko 11 tisuća gledatelja. Ovako je došlo 9500 ljudi. Da je riječ o Spaladium Areni, imali bismo 'overbooking'. U Zagrebu je to jednostavno tako, ljudi se nisu odazvali. Odlučili su se kupovati ulaznice za Francusku i Norvešku. Na Euru uvijek ima utakmica koje nisu atraktivne. Tako će biti i 22. siječnja, na dan kada Hrvatska ne igra. Tada ćemo puniti samo donju tribinu i kulisa će izgledati dobro".

Njirić je dodao da nema potrebe za dijeljenjem ulaznica za Norvešku i Francusku. 

"Arena će biti rasprodana i atmosfera će biti sjajna", zaključio je.