17-godišnjui Anu B. iz Koške ubio je njezin dečko 23-godišnji Našičanin Matej Š.

Kako je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao Tomislav Gall, voditelj Sektora općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske, 23-godišnjak je uhvaćen nakon žurne istrage koju su proveli PU osječko-baranjska, Ravnateljstvo policije i zamjenica Županijskog državnog odvjetnika.

"Istragom je utvrđeno da je 23-godišnjak, nakon kraće verbalne rasprave s maloljetnicom, zadao joj više ubodnih i reznih rana uslijed čega je preminula u blizini kolodvora u Koški. Istražujući motiv utvrdili smo da su maloljetnica i 23-godišnjak bili u vezi te da je motiv ubojstva najvjerojatnije ljubomora", kazao je Gall, a prenosi Glas Slavonije.

Privedeni 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske, a do sada nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.

Odmah na početku konferencije za medije Tomislav Gall je istaknuo da je po zakonu istraga koja se provodi u vezi maloljetnih osoba tajna, kao i sam postupak provođenja istrage, te zamolio medije za razumijevanje jer nije mogao odgovoriti na sva postavljena pitanja.

Sumnjiči ga se za teško ubojstvo za koje je predviđena najmanja kazna zatvora od 10 godina, pa do dugotrajnog zatvora.