Mirko Filipović dugo nije toliko iščekivao neku borbu, kao ovu protiv Roya Nelsona, u kultnoj Wembley Areni. Nikada nije izgledao spremnije. U 43. godini prošao je još jedne pripreme, u režimu koji je teško opisati. Iako je stalno bio na terapiji zbog desnog koljena i nema što iznutra još nije izvadio, Filipović je dosegnuo formu za najveće izazove. Roy Nelson je jedan od njih.

Pobijedio je Mirka u UFC-u 2011. godine i otada se priča o njihovu revanšu. Mirko ga je dočekao na oproštajnoj turneji, u Bellatoru. S Nelsonom se trebao tući da spreman dočeka svoju posljednju borbu, na Staru godinu u Rizinu. Dakle, Nelson je uletio kao priprema za kraj. No svi znaju da je ovo trebalo biti puno više. U petak navečer na treningu, tijekom sparinga, u jednom momentu prebacio je težinu na lijevu nogu, a svi oko njega ostali su paralizirani. Zvuk pucketanja koljena sve je promijenio.

U ponedjeljak Mirko umjesto na avion za London ide na operaciju kod svoje ekipe u kliniku Sv. Katarina. Nelson će čekati. Nema razloga da se opet ne nađemo. Ne mogu sada govoriti kako se osjećam. Ne znam, ovako je moralo biti, ligamenti su bili načeti, moglo se dogoditi u svakom trenutku. Ovako je, iz nekog razloga, moralo biti. Ne znam zašto se dogodilo. Kraj? Ma kakav kraj, možemo se boriti u listopadu, a onda za Staru godinu, konačni oproštaj..."

Bellator još nije službeno ni objavio vijest, a Mirko je već imao zakazanu operaciju. Na operacijski stol legao je oko osam sati ujutro, a svježe informacije o njegovom stanju očekujemo poslijepodne, piše Index.hr.