Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić u petak je na Facebooku je objavio zanimljiv status o tužbi koju je dobio protiv bivšega zaposlenika gradske uprave.

Danas smo dobili još jedan ishod tužbe u našu koristi u kojoj nas je tužio bivši zaposlenik radi otkazivanja ugovora o radu. Jednostavno, zaposlenik u jednoj gradskoj ustanovi je više bio na kavama nego na radnom mjestu, naveo je na početku svoje objave Ante Pranić.

Kako je dodao, gradska uprava nije tolerirala takvo ponašanje i na sudu su uspjeli dokazati zakonitost otkazivanja ugovora o radu.

Nitko novi nije primljen u ustanovu zbog ušteda, a redovni posao ustanove se i dalje odvija bez nekih bitnih razlika. Ako netko misli da je zaštićen ugovorom na neodređeno u javnom sektoru i može raditi što ga je volja za vrijeme radnog vremena, vara se, dodao je gradonačelnik Vrgorca.

Plaća na radnom mjestu se treba zaslužiti, inače je to radno mjesto samo dodatno neopravdano financijsko opterećenje, objavio je na Facebooku Ante Pranić, prenosi jabuka.tv.