Nakon što su potpuno šokirani administratori oglasnika o svemu obavijestili policiju, uslijedila je dramatična filmska akcija.

Pripadnici interventne jedinice su uz pratnju djelatnika mjerodavnog centra za socijalnu skrb munjevito zaposjeli cijelo naselje i svu djecu odmah izuzeli iz inače problematične obitelji.

Podravski.hr neslužbeno doznaje kako se otac branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana.

"Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta", rekao je šokirani mještanin.

Centar za socijalnu skrb poduzeo je žurne mjere radi zaštite djece sukladno Obiteljskom zakonu te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece, kratko je priopćio Centar za socijalnu skrb.

Iz problematične obitelji izuzeta su oba djeteta i hitno su udomljena, a oca koji je putem internetskog oglasnika objavio prodaju djeteta policija je kazneno prijavila zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta.