Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama, na kojoj su vijećnici raspravljali o 14 točaka dnevnoga reda, među kojima su se našle: Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Regulacijskog plana Centar Prozor za vremenski period od 2015. do 2020. godine i Informacija o stanju gospodarstva i oblasti zapošljavanja u općini Prozor – Rama.

Iako su oporbeni vijećnici ukazivali na jako tešku situaciju u gospodarstvu i (ne)uposlenosti u našoj općini, što pokazuju službeni podatci nadležne općinske službe (650 učenika manje u odnosu na prije 10 godina, povećanje broja nezaposlenih, smanjenje broja zaposlenih, 50% manje trgovačkih i ugostiteljskih radnji u odnosu na prije 10 godina, idt.) vladajućoj koaliciji bilo je značajnije raspravljati o izgradnji trga od kojega narod Rame neće imati ništa, a pojedincima će to biti prilika da još jednom krčme proračun po stranačkoj liniji.

Naime, izgradnja trga planirana je na lokaciji na kojoj je i predsjednik HDZ1990 suvlasnik što navodi na sumnju da će novac iz proračuna općine opet završiti u džepovima pojedinaca, dok će ramski čovjek i dalje ići iz Rame tražeći priliku za posao kako bi prehranio svoju obitelj.

Na upit HDZ-ovih vijećnika o nazivu trga zatražena je stanka da bi se Ivančević i Dželilović dogovorili „kako sada neće otkrivati karte o nazivu trga jer je samo bitna odluka o izgradnji“.

Postavlja se pitanje, hoće li načelnik Ivančević, a time i cjela Rama još jednom, pod utjecajem sarajvske velikobošnjačke politike, propustiti priliku zahvaliti se hrvatskim braniteljima dajući ime trgu „Trg hrvatskih branitelja“ ili će „Tvrtko“ imati prednost po uzoru na Bugojno i slične gradove u kojima su i sultani dobili svoje mjesto.

Imajući na umu dosadašnji način funkcioniranja vladajuće koalicije možemo zaključiti da će se devedesetka zadovoljiti proračunskim novcem a koalicijski partner još jednom opstrukcijom bilo kakvog spomena hrvatskih branitelja.
 
OO HDZ BiH Rama