Jedan od najopasnijih kriminalaca u BiH Adnan Šerak u bijegu je. On se nakon jednomjesečnog dopusta nije vratio u Kaznenopopravni zavod Zenica, gdje izdržava kaznu. Iza sebe ima brojna teška kaznena djela, između ostalog i ubojstvo zatvorenika Dženana Džake.

Kako doznaje Avaz, prihvaćen je prijedlog da se Šeraku prekine izdržavanje kazne na mjesec dana, kako bi pomogao roditeljima da iscijepaju drva. Ali, od tada mu se gubi svaki trag. U zatvor se trebao vratiti 22. listopada. Za njim je raspisala tjeralica.

Također, doznaje se i da je Uprava KPZ-a Zenica imala negativan stav o ovom prijedlogu, za razliku od nadležnog suda.

Šerak je presudom Vrhovnog suda Federacije BiH od 2009. osuđen na devet i pol godina zatvora za pokušaj ubojstva Dragana Jeftića i Irfana Osmića.  Šerak je na njih pucao u prosincu 2008. u kafiću na sarajevskoj Grbavici.

Potom su ga nepravomoćno osudili na još sedam godina jer je u zeničkom zatvoru na smrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Presuda je ukinuta nakon što su uvažene žalbe obrane. Tako je predmet vraćen Kantonalnom sudu u Zenici na ponovno suđenje.

Šeraka su i 2012. privremeno pustili iz zatvora "zbog liječenja". No, u tom je razdoblju počinio nova dva kaznena djela i također neko vrijeme bio u bijegu.

Bljesak.info