Osnivač portala Index.hr Matija Babić objavio je danas ponižavajući tekst o pokojnom Milanu Bandiću navodeći, između ostalog, kako je trebao "krepati" 20 godina ranije. Podsjećamo kako je Babić poznat po ponižavanju drugih, a posebno piše negativno o Katoličkoj crkvi. 

Njegov tekst prenosimo u cijelosti. 
__________________________________________________________________________________________________

Kažete, o mrtvima sve najbolje?

Vrijedi li to onda i za Šešelja, koji će, nadajmo se, također uskoro krepati, a koji je Hrvatskoj uspio napraviti manju štetu od Bandića?

Klonite se narodnih mudrosti i seoskih poštapalica. Narod nikad ništa pametno nije smislio. Da je mudro, ne bi bilo narodno.

Činjenica da je Bandić mrtav znači da će prestati raditi štetu gradu i desecima tisuća ljudi koji nisu članovi korupcijske hobotnice koja ga je održavala na vlasti u zamjenu za uhljebarine, dječje doplatke i najskuplje besplatne knjige na svijetu.

Teško je shvatiti zašto toliko političara odluči život provesti kao smeće kad u grob ne možeš odnijeti ništa i jedino što je bitno je ono što ostaje za tobom. A što je Bandićeva ostavština? Par fontana, deseci tisuća uhljebljenih parazita (koji će već sutra tražiti novo govno na koje će se prikačiti) i ruševina od grada.

Po Bandiću se ništa neće zvati. Predlažem eventualno putokaz "Brdo Milana Bandića" pred ulazom u nikad sanirano gradsko smetlište Jakuševac.

Nemojmo se prenemagati, za njim možete žaliti samo ako spadate među smeće koje je uhljebio ili našim novcem kupio. Svi ostali mogu žaliti što nije krepao 20 godina ranije, kad su mu već prvo SDP, Račan i Milanović, a potom dečki s Knežije omogućili da uništi jedan čitav grad.

Možemo žaliti jedino za demokracijom koja nije bila sposobna smijeniti takvog čovjeka i za pravosuđem koje nije bilo sposobno strpati takvog čovjeka u zatvor. Ali to je jedna druga i puno tužnija priča. Hrvatska demokracija i pravosuđe oplakani su odavno.

Kroz čitavu našu povijest najgore diktatore, zločince, lopove smjenjivala je biologija. Da pitate Hrvate, takvi bi vladali zauvijek. Demokracija u zemlji u kojoj su svi zakačeni na proračun ne funkcionira. Pravosuđe je pak zamišljeno tako da doslovno možeš krasti do smrti. Biologija, srećom, nije pod hrvatskom kontrolom. Pred njom ne možeš pobjeći niti s bosanskohercegovačkim pasošem. No ako mislite da će biologija i evolucija riješiti naše probleme, ne zaboravite da na jednog Bandića u niskom startu stoje tri Resslera.

A za ljude poput Bandića predlažem jednu novu nenarodnu mudrost:

Mrtvi su? Sve najbolje!