Jak vjetar i u utorak stvara velike probleme u prometu diljem Hrvatske. Orkanska bura koja puše na Jadranu otežava promet na priobalju, a otežano se vozi i iz smjera Dalmacije prema unutrašnosti i obrnuto, javio je HAK.

Zbog jake orkanske bure odlomio se dio fasade u središtu Šibenika u ulici Obala hrvatske mornarice, no nitko nije ozlijeđen.

Kod tunela Sveti Rok pada snijeg. Kako javljaju čitatelji portala Dnevnik.hr, snijeg je zabijelio i Liku.

U zagrebačkoj Selskoj ulici zbog pojačanog vjetra s ponedjeljka na utorak srušilo se stablo visine 30 metara i promjera 100 centimetara, pišu vatrogasci.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić, kninsku regiju te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Zbog bure koja puše u priobalju, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, i dalje su na snazi zabrane prometa za pojedine skupine vozila te su u prekidu trajektne, katamaranske i brodske linije, izvijestio je u ponedjeljak navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Za sva vozila, osim za osobna, mogući i preporučeni pravci iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto su autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja.