U Bosni i Hercegovini prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku.

Vozači se upozoravaju na jake bočne udare vjetra koji stvaraju snježne nanose na području jugozapadne Bosne.

Zbog ugaženog snijega na kolniku obustavljen je promet za teretna vozila na dionicama Glamoč - Mliništa i Ljubogošta – Podromanija.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf  - Travnik, dok osobna vozila prometuju obilaznicom kroz naselja Kula i Kandija.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici M-15 Livno - Šujica preko prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-16 Prijedorska petlja - Klašnice, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,  M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Tasovčići - Klepci (most preko rijeke Bregave i raskrižje M-17 i M-6) i M-18 Olovo - Kladanj (Karaula).

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na GP Bosanski Novi - Dvor, a za teretna motorna vozila i autobuse na GP Brčko - Gunja, priopćeno je iz AMSBiH.