Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, a mogući su i sitniji odroni zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart, na autoputu A-1 Zenica jug- Lašva, večeras od 20.00 sati do sutra (23.10.) do 06.00 sati za promet će biti zatvoren smjer Zenica jug- Lašva.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je promet preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se prometuje dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, promet je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima promet se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Danas počinju radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je od 08.00 do 18.00 sati na snazi obustava promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.