Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH promet se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na području Kneževa zbog magle vidljivost je smanjena, pa se vozačima savjetuje opreznija i sporija vožnja.

Danas radi izvođenja završne vojne vježbe jedinica Oružanih snaga BiH i EUFOR-a, pod nazivom "Opreks level dva", u vremenu od 8.00 do 18.00 sati na vojnom poligonu Manjača biti će izvršena privremena obustava prometa na dionici regionalnog puta Kola - Stričići.

Organizator bojevog gađanja obvezuje se da u suradnji sa policijskim službenicima na licu mjesta omogući intervale propuštanja prometa kad to razlozi sigurnosti sudionika u prometu budu dozvoljavali.

Zbog izgradnje obilaznice u mjestu Bočac na dionici magistralnog puta Karanovac - Crna Rijeka promet se odvija naizmjenice, jednom kolovoznom trakom.

Do 5. studenog biti će izmijenjen režim prometa na dionici magistralnog puta granica BiH - Hrvatska /Novi Grad/ - Novi Grad jedan zbog izvođenja nužnih radova, a promet će se od 7.00 do 18.00 sati, na mjestu radova, odvijati jednom kolovoznom trakom.