• Oporbeni vijećnici: Želi se sakriti pljačka općinskog proračuna
  • Oporbeni vijećnici: Želi se sakriti pljačka općinskog proračuna
Oporebeni vijećnici Općinskog vijeća Rama-Prozor, Slavko Bilić, Stipo Ćališ, Dragan Baketarić, Mario Budimir, Anto Džalto, Ivan Baketarić, Suljo Kmetaš, Omer Manov, uputili su hitan poziv za održavanjem izvaredne sjednice Općinskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak, 26. rujna  u 11 sati.

- Budući da su se predsjednik i dopredsjednici Općinskog vijeća oglušili na prethodni zahtjev za sazivanje sjednice, istu, sukladno članku 61. Poslovnika O.V. saziva ovlašteni predstavnik 1/3 vijećnika, navodi se u priopćenju spomenutih vijećnika.

Ističu kako će prva, ujedno i jedina točka dnevnog reda biti  negativno financijsko izvješće za 2015. godinu.

- Narod Prozor-Rame treba i mora znati u što je utrošen proračun općine, je li trošen transparentno, je li trošen na dobrobit naše općine i tko je imao korist od njega. Revizorsko izvješće navodi kršenje zakona po 24 točke, a  poseban naglasak se stavlja na lažno prikazivanje završnog financijskog izvješća kojim su obmanuti općinski vijećnici da isto usvoje.

Davno ste nam poželjeli dobrodošlicu i obećali sazivanje sjednice Općinskog vijeća, no od toga nije bilo ništa. Gospodo, čega se bojite ako sve radite transparentno i po zakonu? Zbog čega odgađanje pa i odbijanje sazivanja sjednice? Očigledno se bojite da na istoj sjednici se ne postavljaju neugodna pitanja iz negativnog revizorskog izvješća o milijunskim malevrazcijama samo za jednu godinu. Naravno da znate odgovore na postavljanja pitanja, ali ih krijete i od naroda i od oporbenih vijećnika, jer bi javnost saznala o kakvom se obimu kriminala radi i tko se bogati na račun naroda Rame? Možda zbilja ne znate gdje je nestalo 500 000 (pola milijuna) iz tekućih rezervi, koliko je od 750 000 KM predviđenih za vjerske zajednice završilo u istim, a koliko u Vašim džepovima? Tko je sve točio gorivo na račun općine, na račun svih nas? Tko je sve jeo preko naše grbače? Koga se zapošljavalo? Odgovorite narodu Prozor-Rame, a uskoro ćete odgovoriti i nadležnom tužiteljstvu o pronevjeri milijunskih iznosa jer je spremna krivična prijava protiv načelnika Ivančevića i njegovih suradnika za učinjenu pljačku narodnih novaca, navode u priopćenju oporebnih vijećanika OV Rama-Przor kojeg potpisuju  Slavko Bilić, Stipo Ćališ, Dragan Baketarić, Mario Budimir, Anto Džalto, Ivan Baketarić, Suljo Kmetaš, Omer Manov.