Arsen Bauk (SDP) izvijestio je u utorak kako je prikupljen dovoljan broj potpisa te da će oporbeni zahtjev za opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić biti predan u saborsku proceduru kad se ocjenu da je za to najbolji trenutak. Zahtjev su potpisala 32 zastupnika, a time je kaže, zadovoljen proceduralni zahtjev. 

- Taktički kad ćemo predati, ocijenit ćemo po tome kako se budu razvijali dalje događaji. Recimo neki zastupnici parlamentarne većine rekli su da im još treba vremena da razmisle, pa možda im damo još malo vremena - rekao je.   
Napomenuo je kako mu se čini da će protok vremena davati sve više razloga za opoziv Dalić.  

Podsjetimo, Nikola Grmoja (Most) prošlog tjedna najavio je da će opoziv u proceduru biti upućen u srijedu, a hoće li tome biti tako Bauk uzvraća:

- Ne mogu tvrditi ni da hoćemo ni da nećemo. Imamo dovoljno potpisa. Sad ćemo malo igrati šahovsku partiju s predsjednikom Sabora oko stavljanja na dnevni red - poručio je Bauk.
Kada je riječ o broju prikupljenih potpisa, izvijestio je kako su od kolega iz Mosta dobili 19 potpisa zastupnika drugih političkih stranaka na što je SDP dodao potpise svojih 12 zastupnika kako bi ih bilo dovoljno.

- Nećemo dalje od toga. Oko toga nije bilo prijepora. U startu smo rekli da želimo ići s minimalnim brojem potpisa tako da ako budemo htjeli, da to možemo još jednom pokrenuti prije isteka od šest mjeseci - kazao je Bauk. 

Već sutra vidjet će se hoće li zahtjev biti predan kao što je najavljeno ili će oporba kalkulirati s danom predaje zahtjeva. Naime, u trenutku kad se opoziv uputi u proceduru Vlada za očitovanje ima zakonski rok od osam dana, a saborska rasprava mora se provesti unutar 30 dana. Saborski zastupnici prema objavljenom planu rada na posao će dolaziti do 23. ožujka. Nakon toga slijedi stanka u radu i to zbog Uskrsa. Bez obzira kad će se provesti rasprava i glasovanje u Saboru, Branko Bačić (HDZ) ponovio je kako potpredsjednica Vlade Martina Dalić ima potporu parlamentarne većine. Zahtjev oporbe nazvao je "neozbiljnim uratkom u kojem nema argumenata i valjanih razloga za rušenje potpredsjednice Dalić".