Svoju susretljivost narodu ramskoga kraja još je jednom pokazao naš voljeni načelnik Ivančević. On se pobrinuo da ovogodišnji prvašići gornjoramskih sela u školu ubuduće ne putuju autobusom, nego im je za pohađanje škole nabavio luksuzno opremljeni passat. S obzirom da su ove godine na području gornjoramskih sela, koja spadaju na upisno područje središnje škole u Ripcima, upisana samo tri prvašića, ostat će slobodno još jedno mjesto za neko drugo dijete. Kolika je velikodušnost našega načelnika pokazuje podatak da on, bez obzira što je općina u bankrotu i što se nedavno zadužila za 600 tisuća maraka, nije žalio za navedeno vozilo platiti  100 tisuća maraka.

Koliko god gore navedena vijest izgledala kao šala, ona u sebi, ipak, sadrži više istine nego laži.  Istina je da su ove godine na području gornjoramskih sela koja gravitiraju središnjoj školi u Ripcima upisana samo tri prvašića, koji bi bez problema mogli odlaziti u školu jednim osobnim automobilom.

Dok su se višemilijunski ramski proračuni u proteklih desetak godina krčmili po raznim osnovama, od reprezentacija, besciljnog salijevanja tona betona i asfalta, stranačkog zapošljavanja u administraciju, obični ramski čovjek potražio je egzisteciju negdje drugdje. Izravni rezultat navedenog načina potrošnje proračunskih sredstava su broj upisane djece.  Zaista predstavlja pravo umijeće u proteklih deset godina, uz toliki proračun privući tako malo investitora i otvoriti tako malo profitabilnih radnih mjesta.

Načelnikovim stručnjacima je to uspjelo, te bi ih svakako trebalo predložiti za ovogodšnju Nobelovu nagradu iz ekonomije. U našem uvodnom tekstu je istina i to da je naša općina u višemilijunskim dugovima, te da je nedavno uzela zajam od 600 tisuća maraka. Nažalost istina je i to da je općina nabavila za 100 tisuća maraka luksuzno opremljeni Passat. Jedino nije istina u gore navedenom tekstu da će se vozilo kristiti za prijevoz prvašića. Naravno vozilo je namjenjeno za prvog čovjeka naše općine.

Iako smo u samo nekoliko rečenica predstavili stanje u kojem se nalazi naša općina, one zorno pokazuju stanje u kojem se nalazimo. Isključiva zasluga za to su naši općinski vlastodršci. Stoga ostaje za vidjeti gdje će imati obraza pojaviti se u vozilu od 100 tisuća maraka.

Na kraju se ispričavamo našim prvašićima što su se ni krivi ni dužni našli u našoj uvodnoj šali.
 
OO HDZ BiH Rama