Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i član Uprave BBI banke Nedžad Gušić potpisali su ugovor o suradnji s ciljem pomoći gospodarskim subjektima kroz subvencioniranje troška financiranja povoljnih financijskih linija.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika općine Konjic.

''Općina Konjic je u proračunu za 2021.g. u okviru aktivne politike zapošljavanja osigurala sredstva na ime podrške privrednim subjektima s području općine Konjic, kroz subvencioniranje kamatne stope na kratkoročne i dugoročne kredite. Cilj je održavanje postojećeg nivoa privrednih aktivnosti, novih investicija za proširenje proizvodnje, povećanja zaposlenosti i pokretanja novih biznisa. Radi se o projektu koji će biti realiziran  u suradnji sa  BBI bankom, koja je odabrana u postupku provedenog javnog poziva Općine Konjic. Privrednicima će na raspolaganju biti više od 10 milijuna KM  povoljnih sredstava za poslovanje, po stopi od 0 posto za kratkoročne i 1 posto za dugoročne kredite, kako bi tako mogli  sačuvati i ojačati likvidnost u ovim izazovnim vremenima'', kazao je ovom prilikom načelnik Osman Ćatić.

Jasmin Badžak, predsjednik Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za podršku koju Općina Konjic pruža konjičkom gospodarstvu, navodeći kako će privrednici zahvaljujući ovakvim aktivnostima hrabrije ulaziti u investicije, kojima će zadržati posao i osigurati nova radna mjesta za Konjičane i Bosance i Hercegovce.

U narednom periodu biće raspisan javni poziv kojim će biti definirani uvjeti za  podršku gospodarskim subjektima na ovaj način.