''Rusijo spremi se, projektili stižu'', napisao je na svom Twitter profilu američki predsjednik Donald Trump.

Trump je tako odgovorio na izjave iz Moskve  da će oboriti svaki projektil koji bude ispaljen na položaje sirijskog režima.
 


''Rusija tvrdi da će oboriti sve projektile koji budu ispaljeni na Siriju. Pa pripremi se Rusijo, jer oni će doći, lijepi i novi, 'pametni' projektili. Ne biste trebali biti partneri sa životinjom koja ubija bojnim otrovima ljude i uživa u tome'', poručio je Trump na Twitteru.

Ruski veleposlanik u Libanonu rekao je da će svaki američki projektil ispaljen na Siriju biti srušen, a lansirno mjesto ciljano, a taj bi korak mogao biti okidač velikog širenja sirijskoga rata.

Ruski veleposlanik Aleksander Zasipkin je u komentarima objavljenima u utorak navečer rekao da su se njegove riječi odnosile na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruskoga zapovjednika oružanih snaga.

Ruska vojska rekla je 13. ožujka da će odgovoriti na svaki američki napad na Siriju, ciljati svaki projektil i lansirno mjesto odakle se izvodi napad. Rusija je najjači saveznik Bašara al Asada.

SAD i njegovi saveznici razmatraju hoće li napasti Siriju zbog navodnog kemijskog napada u pobunjeničkoj Dumi pored Damaska u subotu za koji su liječničke organizacije rekle da je usmrtio desetke ljudi.

Stigao je prvi odgovor Rusije Trampu. Američke pametne rakete o kojima govori predsjednik Donald Trump mogu da unište sve dokaze o upotrebi kemijskog oružja u Siriji, izjavila je službena predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova.
 


''Pametne rakete trebaju letjeti k teroristima, a ne na zakonitu vladu koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na čitavoj teritoriji Sirije'', napisala je Zakharova na Facebooku.

''Zar inspektori OZHO nisu upozorili da će pametne rakete uništiti sve dokaze o upotrebi kemijskog oružja na zemlji? Ili je ideja da se sakriju tragovi provokacija udarima pametnih raketa i međunarodnim inspektorima onemogućiti da traže dokaze'', dodala je.