Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama našlo se nekoliko točaka dnevnoga reda od izuzetnog značaja za funkcioniranje naše lokalne zajednice. Na klupama vijećnika našao i prijedlog Regulacijskog plana za grad Prozor. Kako je iz plana vidljivo, u ponuđenom prijedlogu nema ništa novo u odnosu na prethodne prijedloge, te se postavlja pitanje kakve su preinake uopće urađene. Naši vjećnici su posebno ukazali da predloženim regulacijskim planom nisu obuhvaćene ni poslovne zone, što je jedan od osnovnih preduvjeta za bilo kakav gospodarski oporavak našega kraja, a opći je dojam da su se planom mogli previdjeti i značajniji zahvati za uređenje grada.  

Pored bezidejnosti prilikom izrade regulacijskog plana, vladajuća većina pokazuje još veću nesposobnost u rukovođenju općinskim poduzećima i ustanovama. Već ranije smo ukazivali na blokadu računa JP Veterinarska stanica, koja već mjesecima posluje na crno. Na jučer održanoj sjednici raspravljalo se o statusu  JU Gradske ljekarne. Čini se da je općinski dvojac bez kormilara Ivančević-Juričić iskrčmio sredstva ramskog proračuna, te novi izvor za financiranje svojih mutnih rabota pokušavaju nadomijestiti rasprodajom općinske imovine.

Tako se prva na redu našla JU Gradska ljekarna. Spomenuti dvojac je planirao prodati JU Gradsku ljekarnu neumskom Biopharmu, bez jasnih pokazatelja kakva sudbina čeka 8 uposlenih spomenute ustanove. Podsjećamo da Općina Prozor-Rama preko svojih članova uprave sudjeluje u kreiranju poslovne politike svih ramskih poduzeća i ustanova. U vezi navedenog općinska vlast snosi najveću odgovornost za položaj u kojem se prije nekoliko mjeseci našao Dom zdravlja, danas Veterinarska stanica i Gradska  ljekarna, a sutra, tko zna, koja druga općinska ustanova.

Posebno je znakovito da su u raspravi o statusu ljekarne sudjelovali i njezini djelatnici koji su prezentirali nešto drugačije rezultate poslovanja navedene ustanove u odnosu na Juričićeve  općinske podatke, koji su trebali ponukati vijećnike na jednostavnu prodaju.  
 
Djelatnici ljekarne samostalno, ne čekajući općinske stručnjake, poduzimaju korake za rješavanje otvorenih pitanja prema dobavljačima i Zavodu za zdravstveno osiguranje, a redovito izmiruju obveze za zdravstveno i mirovinsko, što se za neke općinske ustanove, u koje se mjesecima upumpava općinski proračunski novac, ne bi moglo reći,  konstatirali su iz ljekarne.

Imajući u vidu navedeno, a posebno činjenicu da prodajom ljekarne staus 8 uposlenih postaje krajnje neizvjestan, naši vjećnici nisu podržali predloženi plan prodaje. Na svu sreću dio vjećnika vladajuće koalicije  dijelio je naše mišljenje, te spomenuta točka nije dobila potrebnu većinu.
 
OO HDZ BiH Rama