U povodu objavljivanja vijesti i fotografija pošaranih plakata kandidata HDZ 1900 Joze Ivančevića za načelnika Općine Prozor-Rama u Rumbocima, pridružujemo se osudi navedenoga neprimjerenoga čina.

Sve sudionike predizbornog procesa pozivamo na suzdržanost od neprimjerenoga ponašanja u izražavanju svojih političkih stavova. Potrebno je omogućiti svakom kandidatu, uz maksimalno poštivanje njegova osobnoga dostojanstva, predstaviti se u najboljem mogućem svjetlu svojim potencijalnim glasačima. 

Postavljanje tzv. jambo plakata jedan je od uobičajnih postupaka političke promidžbe te se njihovim uništavanjem ne postiže ništa jer će zadnju reći glasači na biralištima.

Nažalost moramo izraziti djelomično razumijevanje za neodgovorni postupak pojedinca jer u Rami ima ljudu kojima je odavno dogorjelo do nokata, koji uništavanjem plakata pokazuju što misle o gore navedenom kandidatu i politici koju vodi. 

Ponovno naglašavamo da uništavanje plakata nije primjeren način izražavanja političkoga nezadovoljstva, tim više  što se svima nama za dvadesetak dana nudi izvrsna prilika na biračkim mjestima, kulturno i civilizirano, zauvijek prešarati aktualnog načelnika i njegovu krimogenu svitu glasovanjem za promjene jer još možemo spasiti Ramu!  

OO HDZ BiH Rama