Na jučer održanoj 35. sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama našlo se nekoliko točaka koje su izazvale dosta polemike među vijećnicima. Svakako središnje mjesto pripada Izvršenju Proračuna Općine Prozor-Rama za prva tri mjeseca 2016. godine, iz kojeg je vidljivo da je općina potrošila više sredstava nego što je ostvarila prihoda. S obzirom na veličinu proračuna i činjenicu da je riječ o zimskim mjesecima, kada uglavnom miruju značajnije investicije, postavlja se pitanje kako su općinski stručnjaci u mrtvoj sezoni uspjeli potrošiti toliki novac. Navedena činjenica prouzrokovala je dosta žustru polemiku vijećnika među kojima izdvajamo zanimljive opservacije vijećnika Bakterića da se i u ovoj godini nije štedjelo na reprezentaciji jer iz predočenog stanja proizilazi da je načelnik svaki dan na reprezentaciju trošio 250 KM, pri čemu je ostalo nejasno koje su delegacije ili drugi visoki uzvanici boravili u našoj općini da se za reprezentaciju potrošio toliki iznos sredstava. Vijećnik Manov je zaključio da je Prozor postao grad staraca jer je, prema predočenom Izvršenju, daleko više sredstava potrošeno za udruge umirovljenika nego za projekte mladih.

Bez obzira na friziranja Izvršenja Proračuna i pokušaje prikazivanja nekakvih značajnijih investicija, stvarni pokazatelj stanja u našoj općini najzornije pokazuje podatak da je od planiranih 400 tisuća maraka za poticaj zapošljavanja, realizirano tek 14 tisuća. U postojećim okolnostima stalnog iseljavanja, čije porazne podatke možemo ovih dana iščitati iz izvješća o broju upisane djece u prvi razred naših osnovnih škola, očito je da općinska vlast ne radi ništa na zapošljavanju i zadržavanju mladih u našoj općini. Pored broja upisane djeca u prvi razred, brojke i u svim drugim segmentima pokazuju porazne podatke. Stanje u našoj općini dovoljno oslikava i podatak da je u 2015. godini,  u odnosu na 2014.,  u našoj općini manje registrirano 758 vozila.

Klub vijećnika HDZ-a BiH je predlagao da se poljoprivrednicima, kojima je mraz ovih dana uništio nasade, utvrde i isplate nastale štete, ali vladajuća koalicija nije imala sluha za takav prijedlog. Od strane kluba HDZ-a BiH, predlagano je također i ulaganje od 100.000 KM za plaže po obodu Ramskog jezera, međutim ni ovaj prijedlog nije dobio potrebnu većinu.

Unatoč svemu vladajuća koalicija ustraje na provođenju svoje politike, te ostaje gluha na sve dobronamjerne kritika i sugestije. Tako uporno odbija na dnevni red sjednice Općinskog vijeća staviti točke Izvješće o strategiji razvoja općine i Izvješće o realizaciji kapitalnih ulaganja  na kojima bi se moglo cjelovitije sagledat stanje u našoj općini i predložiti rješenja za izlazak iz situacije u kojoj se naša općina nalazi.
 
OO HDZ BiH Rama