Iako je prošlo desetak dana od općih izbora, bura oko izbora nelegitimnog hrvatskog predstavnika u tročlanom Predsjedništvu BiH se još ne stišava.

Kao što je poznato, po treći je put za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, većinom bošnjačkim glasovima, izabran zlatni ljiljan Armije BiH Željko Komšić. Na takav izbor iz dana u dan pristižu negativne reakcije različitih institucije,  hrvatskih općinskih načelnika, te predsjednika općinskih vijeća općina Središnje Bosne. Budući da su, prema rezultatima spomenutih izbora, u našoj općini potporu dobili legitimni predstavnici hrvatskih stranaka Dragan Čović s 2456 i Dijana Zelenika s 1604 glasa, izražavamo čuđenje zbog šutnje naše općinske vlasti.

Imajući u vidu gore navedeno, Predsjedništvo OO HDZ BiH Rama je održalo izvanrednu sjednicu  na kojoj se pridružilo stavu  hrvatskih načelnika i predsjednika  općinskih vijeća da Željko Komišić ne predstavlja hrvatski narod u tročlanom Predsjedništvu BiH, te ga kao takvoga ne smatra legitimnim predstavnikom Hrvata u navedenom organu.

Isto tako koristimo prigodu pozvati općinskog načelnika da se pridruži hrvatskim načelnicima i predsjednicima općinskih vijeća koji su Željka Komšića proglasili  nepoželjnim u svojim lokalnim sredinama.

OO HDZ BiH Rama