Budući da općinska većina nema pametnijeg posla, niti može ponuditi izlaz za rješavanje nagomilanih problema u našoj općini, na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama bavili su se promjenom naziva pojedinih mjesnih zajednica. U spomenutom procesu bez svoga imena je ostala Mjesna zajednica Hudutsko, kojoj je promijenjeno ime u Mjesna zajednica Jug.  Zašto je do navedene izmjene došlo nema suvislog odgovora, osim  činjenice da je na navedenom inzistirao načelnik i predsjednik Općinskog vijeća Prozor-Rama Esad Dželilović.

Da stvar bude još i gora Hudutsko je mjestimo gdje je tijekom proteklog rata Armija BiH počinila ratne zločine nad Hrvatima. Postavljati pitanje što radi HDZ 1990 i načelnik Ivančević, također nema smisla, jer svoje političko preživljavanje, odnosno većinu u općinskom vijeću, imaju zahvaliti upravo Dželiloviću, koji je stvarni upravitelj naše općine.

Na gore spomenutoj sjednici općinskog vijeća, između mnogih drugih izvješća, raspravljalo se o izvješću o izvršenju proračuna Općine Prozor-Rama za 2014. godinu. Tvrdnje naših vijećnika da u općini Prozor-Rama nema gospodarstva, i da iz dana u dan doživljavamo stagnaciju u svim segmentima života, potvrdilo je spomenuto izvješće. Naime, prema iznesenim brojkama Općina Prozor-Rama ostvarila je  prihod po osnovu poreza u iznosu od 1.920.000 KM, što je nedovoljno da se isplate samo plaće za golemu načelnikovu administraciju, za što je potrebno 1.950.000 KM.

Druge obaveze ne treba ni spominjati. Ako se uzme prihod od poreza i usporedi iznos utrošenog proračuna, ostaje za odgovoriti gdje je utrošen preostali novac, a to je preko 8 milijuna maraka. Načelnikovi igrači brojki i slova potrudili su se dobro skriti svoje stvarne i tajne investicije, knjižeći ih pod drugim stavkama. Ostavljamo na razmišljanje gdje je utrošeno preko milijun maraka na održavanje lokalnih putova, na kojima nije ništa rađeno ili, dok nam školu pohađa sve manji broj đaka troškovi prijevoza konstanto rastu.

Za sve probleme i propuste u našoj općini načelniki njegove službe ponovo su pokušale tražiti krivce svugdje osim kod sebe, a najviše u njima „mrskom Mostaru“. Principi i nadležnosti lokalne samouprave jasno su definirani, tako krivac za stanje u našoj općin može biti kriva samo lokalna vlast, a nitko drugi. Upravo je sramotno da žitelji naše općine ostvaruju više prihoda iz proračuna HNŽ-a, nego li u lokalnoj zajednici jer općinska vlast ne čini ništa da bi pokrenula gospodarstvo i zapošljavanje. Primjera radi samo za uposlene u školstvu  u našoj općini iz proračuna HNŽ-a dolazi godišnje 4.500.000 KM, za Dom zdravlja više od 1.600.000 KM, za policiju i mnoge druge institucije koje rade na području naše općine plaće se također osiguravaju iz proračuna HNŽ.

Zbog svega navedenog teško je razumjeti zašto načelnik Ivančević pokazuje toliku odbojnost prema Mostaru, dok Sarajevo, gdje smo protekle četiri godine imali nelegalnu federalnu vlast, uopće ne spominje.
 
OO HDZ BiH Rama