Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino traži mogućnost da se svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. proširi na sudjelovanje 48 ekipa.

Za Katar je poznato da nema infrastrukturu ugostiti 48 reprezentacija, zbog čega se kao mogući suorganizatori spominju Oman i Kuvajt.

Kako prenose agencije, tu mogućnost potvrdio je potpredsjednik Organizacijskog odbora Nasser Al Khater, ali ''odluke o tome još nema''.

''Mogu samo ponoviti da je Katar spreman organizirati turnir s 32 ekipe'', izjavio je Al Khater.

Dodao je, da je osnovna želja organizatora predstavivit ljude i regiju, pri čemu je manje važno hoće li Katar natjecanje organizirati sam ili zajedno sa svojim susjedima iz regije. Suradnja sa Saudijskom Arabijom i Ujedinjem Arapskim Emiratima nije vjerojatna jer je Katar i dalje u političkom sporu s njima.

Sa suorganizatorima Omanom i Kuvajtom svaki dan je sve bliže ideja o 48 reprezentacija na SP 2022., o čemu posljednjih tjedana uporno govori Infantino.

Za SP 2026. je ovo proširenje već potvrđeno, a za SP 2022. FIFA će ponovno raspravljati sljedećeg tjedna na sastanku u Miamiju.