Divovski rupa zijevnula je u utorak u središtu prometnog grada Fukuoku na jugu Japana i progutala dio ulice s pet traka u neposrednoj blizini glavnog željezničkog kolodvora.

Otvor rupe koji je zahvatio 20 puta 15 metara ceste, nalazi se u blizini stupova na kojima počiva jedna zgrada na vrlo prometnom raskrižju, što je izazvalo strahovanja od daljnjeg urušavanja.

TV snimka je pokazala dvije zasebne rupe koje su se stalno širile i gutale asfalt i tlo ispred gradskog kolodvora Hakata nešto poslije 5 sati ujutro (u ponedjeljak u 2 sata GMT), prenijela je Hina.
 

"Najviše sam se uplašio kada je semafor pao na raskrižju blizu mjesta na kojem sam stajao“ rekao je mladić očevidac jednoj televiziji i dodao. „Shvatio sam, moram otići odavde".

Rupa se nastavila širiti, te se za nekoliko sati produbila za oko dva kata i ispunila vodom iz polomljenih cijevi.

Policija, koja je ogradila mjesto i evakuirala okolne zgrade, izjavila je da nema stradalih.

Prometni ured u Fukuoki je priopćio da bi nastanak i širenje ponikve moglo biti povezano s obližnjim linijama podzemne željeznice.

Fukuoka je najveći grad na japanskom otoku Kyushu, a njegov željeznički kolodvor je jedno od glavnih raskrižja, kojim prometuju i superbrzi vlakovi.