Priopćenje Stranke demokratske akcije (SDA) prenosimo u cijelosti:

Napad predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika na ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković zbog toga što je stala u zaštitu pristupa BiH otvorenom moru predstavlja njegov novi doprinos u potkopavanju pozicije i interesa Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Republika Hrvatska je inicirala proglašenje isključive ekonomske zone na Jadranu, isključujući Bosnu i Hercegovinu iz toga, čime ponovno, nakon Pelješkog mosta, pokušava negirati pomorski status naše zemlje. Nakon što se ministrica Turković, na diplomatski način, bez želje za dizanjem tenzija u javnosti usprotivila tome, Dodik je stao u zaštitu Hrvatske, a protiv prava i interesa države zajamčenih Konvencijom OUN. 

Dodik je pokazao mnogo puta do sada da je spreman, radi interesa susjednih država, izdati interese Bosne i Hercegovine, a upravo to i sada čini želeći se dodvoriti Zagrebu. Također, ostaje dojam i da se pokušava osvetiti ministrici Turković zbog slučaja Ikona, pa makar nanio ekonomsku štetu cijeloj Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima. 

Milorad Dodik je posljednja osoba koja bi trebala pozivati Tužiteljstvo BiH da reagira prema ministrici Turković. U Tužiteljstvo i pred Sud BiH morao bi ići on. Zbog protuustavnog referenduma, zbog propasti niza banaka u RS, zbog afere ikona, uvrede predsjednice SIP-a i brojnih drugih korupcijskih afera, navodi se u priopćenju SDA.