Višegodišnju prepoznatljivost okrunjenu brojnim nastupima u zemlji i inozemstvu gdje pokazuju običaje Rame članovi Zavičajnog kulturno-umjetničkog društva „Rama“ iz Pleternice nastavljaju i dalje unatoč skromnim sredstvima za rad. To je rečeno na njihovoj godišnjoj skupštini gdje je u nazočnosti zamjenika gradonačelnice Pleternice Domagoja Katića, te predstavnika okolnih folklornih društava i braniteljskih udruga, predsjednik KUD „Rama“ Jure Vidakušić podnio izvještaj o radu u protekloj godini.



- Ključni nastupi bili su na Ramskom silu, Kulturnom mozaiku, Smotri pučkog pjevanja u Biškupcima, te Požeškom kulturnom ljetu, osvojili smo niz nagrada na gastronomskim i etno priredbama, te gostovali u Bosni i Hercegovini i Srbiji –kazao je Vidakušić.



Početkom prosinca svake godine uz Dan grada Pleternice organiziraju svoju priredbu „Običaji starog zavičaja“ koja ima međunarodni karakter, a programom rada za ovu godinu najavili su nastupe na Festivalu folklora u Lisinskom, Brodskom kolu, Lidasu, Međunarodnoj smotri folklora u Travniku, te gostovanja u Vojvodini, Odžaku(BiH) i Kaštelima.



- Čestitam, na mnogobrojnim aktivnostima, vi oplemenjujete svaku manifestaciju jer ste prepoznati i dokazali ste se svojim radom – kazao je okupljenim Ramcima dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić.



Pozega.eu