Sinoć je u dvorani HC-a u Prozoru, u organizaciji Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Rama, održana radionica na temu „Suvremeni sigurnosni izazovi u korištenju interneta i uloga medija u zaštiti mladih“.

U uvodnom obraćanju predsjednica OO Mladeži HDZ BiH Rama, Adrijana Prskalo, pozdravila je sve prisutne i zahvalila se na dolasku. „Nakon većeg broja održanih humanitarnih, sportskih i drugih rekreativnih aktivnosti u organizaciji OO Mladeži HDZ BiH Rama, intencija je da se organizira događaj koji će imati edukativni karakter, te pružiti mogućnost mladim osobama, a i svima zainteresiranima da steknu određena nova znanja, te međusobno razgovaraju o tematici koja je trenutno jedna od najaktualnijih i najznačajnijih u segmentu sigurnosti“ rekla je Adrijana Prskalo.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednica je dala riječ predavačima koji su bili iz oblasti sigurnosti te iz oblasti medija. Prisutni su se upoznali sa značenjem pojma tzv. cyber kriminaliteta, koji je jedan od najopasnijih vidova kriminaliteta u svijetu. Razgovaralo se o zlouporabama, prijevarama, ucjenama, dječjoj pornografiji te drugim oblicima kriminalnih djelatnosti koje se događaju u cyber prostoru.

„Iznimno mi je drago da su se mladi odazvali pozivu i da ih zanima ova tematika. Također mi je drago što su se uključivali u rasprave i iznosili svoja mišljenja jer time rušimo sve predrasude da su mladi u Rami pasivni što nam nagoviješta svjetlu budućnost“ – zaključila je predsjednica.
 
OO Mladeži HDZ BiH Rama