Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda odbilo je potvrditi optužnicu protiv hrvatskoga nogometnog reprezentativca i igrača "Liverpoola" Dejana Lovrena koji je lani u rujnu optužen u Osijeku zbog sumnje da je lažno svjedočio na suđenju protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika.

Optužno vijeće je na sjednici održanoj 25. siječnja odbacilo optužnicu Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku od 19. rujna 2018. godine, podnesenu protiv okrivljenog Dejana Lovrena zbog davanja lažnog iskaza, doznaje se od zagrebačkog Općinskog kaznenog suda.

Sud napominje da se radi o nepravomoćnoj odluci na koju se stranke mogu žaliti u roku od tri dana od dana primitka rješenja. Ako nadležno državno odvjetništvo uloži žalbu na rješenje optužnog vijeća, spis će biti dostavljen Županijskom sudu na daljnje nadležno postupanje, javlja Hina.

Prema neslužbenim podacima optužnica protiv Lovrena odbačena je zbog istih razloga kao i u slučaju hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, odnosno optužno vijeće se vodilo istom argumentacijom.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač 'Real Madrida' Luka Modrić također je bio optužen zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima, ali je optužnica pravomoćno odbačena lani početkom prosinca.

Osječko tužiteljstvo tereti Lovrena da je 1. rujna 2017. na suđenju protiv Zdravka i Zorana Mamića, bivšega Dinamovog direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara unatoč upozorenju svjesno neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela odštete od transfera između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svojeg ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007.