Zbog kiše koja je padala tokom noći, jutros se prometuje po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona.

Skreće se pažnja i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvaja šire područje Visokog, Mrkonjić Grada i Foče.

Zbog sanacijskih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za promet, a vozila prometuje preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana od 05.00 do 21.00 sat prometuje se dvosmjerno. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Napominju se vozači da od sutra (15.11.) stupa na snagu zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Inače, kazne za vozače bez zimske opreme od 40 KM do 500 KM, upozoravaju iz Jedinice za promet MUP-a Županije Sarajevo.