Konačno! Dok su u zemljama regije već nekoliko dana cijene goriva u padu, u Federaciji BiH se to još nije dogodilo. Ipak, od sutra bi cijene goriva i kod nas trebale biti niže nego je to sada slučaj. Kako su za Ero.tel rekli u Ministarstvu trgovine Federacije BiH, danas je stigao veći broj zahtjeva za smanjenje cijena, a one bi trebale biti na snazi sutra.

-Propisi su promijenjeni. Ranije su bila određena tri dana od najave smanjenja cijene do promjene na benzinskim crpkama, danas je taj rok smanjen na 24 sata. To znači kako će nove cijene na benzinskim crpkama biti od sutra ujutro – rekli su za Ero.tel iz spomenutog ministarstva.

Cijene goriva bi trebale biti niže 5 feninga od sutra, a očekuje se kako će se trend pada nastaviti i idući tjedan.

-S obzirom na kretanja na svjetskom tržištu i u zemljama regije, možemo reći kako se trend pada može očekivati i u vremenu pred nama. Zahtjevi stižu u velikom broju i sigurno smo kako će doći dodatnog pada cijena uskoro – zaključili su naši sugovornici.

Inače, javnost je frustrirana činjenicom da smanjenja cijena u Federaciji kasne za zemljama regije po nekoliko dana svaki put kada se dogodi ovakva situacija. S druge strane, tih kašnjenja nema kada je u pitanju rast cijena. Nažalost, država još nema mehanizme kako bi mogla uticati na ovakve pojave. Možda je vrijeme da ih kreira i konačno stane u zaštitu svojih građana.