Mate Bulić piše autobiografiju u kojoj će opisati dane slave pod svjetlima reflektora, ali i trenutke kada je trbuhom za kruhom krenuo u Njemačku u kojoj je radio na gradilištima. Mate je ovih dana objavio i novi singl ''Pjevam i plačem'', inspiriran istinitom pričom iz vremena ratnog vihora. U svojem je novom singlu opjevao jednu tužnu priču. 'Ona datira iz tog nažalost nesretnog rata, gdje je po istinitom događaju pjesma i napravljena. Gdje je kum kumu pao smrtno pogođen, hropcem u glasu rekao samo 'čuvaj mi sina'', rekao je pjevač Mate Bulić.

Emocije su ga svladale dok ju je izvodio na proslavi 30 godina svoje karijere prošle godine u Lisinskom pa nije dugo razmišljao o vizualnom rješenju ove pjesme.' Normalno, suza je pošla i iz mog oka, kako i ne bi, plakala je cijela dvorana', priznao je Mate i dodao kako je njegov ulazak u Lisinski bio svojevrsni njegov diplomski rad. 'Koncert je bio izvanredan, nikad emotivniji, bolji od kad pamtim, a dugo sam na sceni, sve se poklopilo', rekao je Mate.

Početak kolovoza ovog je ljeta rezerviran za narodno veselje u njegovoj Blatnici. Petu godinu zaredom Mate će 8-og kolovoza okupiti prijatelje i zapjevati. 'Miroslav Škoro, grupa Intrade, Vatra, Opća Opasnost, Jole, Dražen Zečić, Matija Vuica, Pamela Ramljak, Dalmatino'

Tko zna, možda će neka anegdota s tog koncerta ući u Matinu autobiografiju koju već piše. 'Jednostavno ne zbog bilo kojeg poriva osim onog da kažem istinu, da iz sebe izbacim to', rekao je Mate koji autobiografsku knjigu planira objaviti sredinom sljedeće godine. U njoj će opisati svoje dane slave, ali i ne baš lake početke te bauštelske dane u Njemačkoj.

Dnevnik.hr