U Bosni i Hercegovini sutra će biti nestabilno vrijeme.

Prijepodne kiša se prognozira u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima padavine će se premještati prema istoku zemlje.

U poslijepodnevnim i večernjim satima jače padavine su izgledne u Hercegovini, središnjim i istočnim područjima Bosne.

U Hercegovini se očekuje više padavina, od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. Lokalno može pasti do 80 litara. U Krajini, zapadnim, jugozapadnim i središnjim područjima Bosne se prognozira do 30 litara kiše, a u istočnim i do 40 litara. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima je moguća i grmljavina. Prognozira se i jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 15 i 21 stupanj.

Federalni hidrometeorološki zavod je najavio da će nedjelju, 01.04.2018., u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Padavine neće biti obilne. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jači vjetar na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne.

Krajem dana vjetar ponovo mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C. U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno prije podne. U Bosni od sredine dana smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini krajem dana.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C. U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C.

bljesak.info