Američka Obalna straža objavila je da su pronađene krhotine blizu mjesta gdje je nestala podmornica Titan, te da su svi članovi posade poginuli.

"Krhotine otkrivene u blizini olupine Titanica potječu od nestale podmornice", potvrdila je američka Obalna straža.

"Svi putnici su poginuli", rečeno je na konferenciji za medije.

Pronađeno je pet dijelova podmornice. Neki od njih su pripadali kapsuli koja je održavala tlak unutar podmornice.

Obalna straža još uvijek radi na razjašnjavanju detalja nesreće.

Za sad sve upućuje na imploziju koja se dogodila za vrijeme spuštanja prema olupini Titanica.

"Došlo je do katastrofalne implozije u pomornici koja bi izazvala zvuk koji bismo zasigurno registrirali", rekao je.

Obalna straža nije odgovorila na pitanje o mogućem izvlačenju tijela.

Tvrtka u čijem je vlasništvu nestala podmornica Titan, OceanGate, nešto ranije je objavila izjavu u kojoj se navodi kako vjeruju da je pet članova posade "nažalost izgubljeno".
 


Podsjetimo, drama se odvijala u ledenim vodama kod istočne obale Kanade gdje je britanski luksuzni brod Titanik udario u santu leda i potonuo na svom prvom putovanju 1912. godine, kada je poginulo više od 1500 ljudi.

Olupina Titanika leži na morskom dnu na dubini od otprilike 3810 metara, oko 1450 kilometara istočno od Cape Coda u Massachusettsu i 644 kilometara južno od St. John'sa u Newfoundlandu.

Titan je prevozio svog pilota i još četiri osobe na morskom izletu do brodoloma u turističkoj avanturi koju OceanGate naplaćuje 250.000 dolara po osobi.

Među putnicima su britanski milijarder i avanturist Hamish Harding (58), kao i poslovni magnat rođen u Pakistanu Shahzada Dawood (48) sa svojim 19-godišnjim sinom Sulemanom, obojica su britanski državljani.

U podmornici su bili i francuski oceanograf i vodeći stručnjak za Titanik, 77-godišnji Paul-Henri Nargeolet te Stockton Rush, osnivač i izvršni direktor OceanGatea.