Islamska država planira povećati broj svojih boraca tjerajući mlade žene da zatrudne s budućim naraštajima terorista, prenosi Express.

IS-ov propagandni stroj već se sada može pohvaliti s jaslicama, rodilištima i dječjim bolnicama, a njezini vođe svojim borcima i njihovim mladenkama - većinom zarobljenih seksualnih robinjama - propovjedaju od važnosti i dužnosti razmnožavanja.

Područjima pod kontrolom tzv. Islamske države već se šire savjeti o tome kako odgojiti dijete džihadistu, a majke se potiču da počnu s indoktrinacijom najmlađih što je prije moguće, prenosi Jutarnji list.

'Sama ideja o stvaranju obitelji za život unutar Islamske države dokazuje da ISIS na sebe gleda kao na legitimnu državu', kaže Clinton Watts iz Instituta za istraživanje vanjske politike za Fox News. 'ISIS vjeruje da oni koji su rođeni unutar nasilnog režima imaju veću šansu predati se njihovim ciljevima do kraja svog života.'

Džihadisti su često znali na društvenim mrežama objavljivati fotografije svoje djece s oružjem te omotane u zastavu IS-a, a majkama je rečeno da radije puste djecu da se igraju s oružjem nego da gledaju televiziju.

Islamska država potiče i strane ekstremiste da dođu raditi u njihovim dječijim bolnicama, kao što je to učinio australski doktor Tareq Kamleh.

Ova inicijativa dolazi nakon što se Rusija uključila u borbu protiv terorističke skupine. Ruski predsjednik Putin inicirao je napade na mete u Siriji iz zraka, sa zemlje i s mora, a sve s ciljem eliminiranja prijetnje Islamske države.

Zbog rastućih prijetnji za IS, džihadisti su čak počeli korisiti svoju diviziju boraca mlađih od 18, poznatu kao 'mladunčat kalifata', kao bombaše samoubojice, istovremeno ih uvježbavajući ih za obezglavljivanja nevjernika.

Želja džihadista da postanu punopravna država sve je ozbiljnija jer teroristička skupina planira u novoosnovani kalifat uvesti vlastitu valutu, identifikacijske iskaznice te škole medicine i sestrinstva. Međutim, suprotno tim najavama, oni koji su pobjegli iz Islamske države kažu da u redovima džihadista vlada glad te da imaju velikih problema s nabavkom struje i vode.