Naša koža je veoma nježna. Sa godinama ona brže gubi svoju elastičnost, a onda se pojavljuju bore.

Sitne borice, koje se pojavljuj oko naših očiju, netko prihvaća kao prirodni proces starenja, ali mnoge od nas pokušavaju da produže i sačuvaju mladalački izgled kože, piše Stolac.co.

Nažalost, kreme protiv starosti ne postoje. Ali, naravno, postoji dosta visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda koji hrane i intenzivno hidriraju kožu, što usporava proces starenja, i samim tim, sprječavaju nastanak novih, i smanjuju postojeće sitne borice, piše Uspešna žena.

Danas vam predlažemo prirodnu alternativu takvim skupocjenim proizvodima u vidu kreme domaće radinosti, koja se pokazala kao veoma učinkovita za njegu područja oko očiju, kao i za cijelu kožu lica.

Krema protiv bora

Jednostavno, promiješajte ulja kokosa i tamjana i nanesite, laganim pokretima, na čisto i suho područje oko očiju.

Krema se nanosi 2 sata prije spavanja. Ne ispira se. Ova krema poslužit će vam kao čudesan eliksir za tanku kožu oko očiju.

Krema za cijelo tijelo

Naravno, kremu možete koristiti i za cijelo lice i dekolte. Možete napravite veću količinu i čuvajte u manjoj staklenoj teglici.

Sa koristima kokosovog ulja mnogi od vas su se već upoznali. Ovo ulje je zaista neprocjenjivo za njegu kože.

A eterično ulje tamjana veoma je cjenjeno u kozmetici zbog regenerativnog djelovanja na kožu, prirodnog lifting efekta i korekcije bora.

Inače, posjeduje sladak, topao i dubok miris koji popravlja raspoloženje i opušta. Također, smanjuje anksioznost, depresiju, nervnu napetost, glavobolje, nesanicu.