Federalni hidrometeorološki zavod putem europske platforme za meteorološka upozorenja Meteoalarm objavljuje narančasto upozorenje za petak (20. listopada 2023.) zbog jakih i olujnih udara vjetra južnoga smjera brzine 40-65 km/h, na planinama od 75 do 110 km/h.

“Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za ozljede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u opskrbi električnom energijom su mogući. Češće pratite informacije o vremenskoj prognozi i upute nadležnih institucija”, objavili su.

U četvrtak, 19. listopada 2023., u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežito oblačno vrijeme. Lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. U večernjim satima jači lokalni pljuskovi su mogući na području sjevera i zapada Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jakosti, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U petak, 20.10.2023., u Hercegovini oblačno, u Bosni djelomice vedro. Povremeno lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jače oborine se očekuju u noći na subotu. Vjetar jak južnog smjera, povremeno će biti i olujnih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.