Zbog većeg odrona na magistralnom putu Bugojno-Kupres (dionica Poriče-tunel Kupreška vrata), prometuje se usporeno, jednom trakom.

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po pretežno mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone.

Na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, skreće se pažnja na jake udare vjetra. Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnju, uz podsjećanje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) promet obustavlja.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.