Oskarovac Kevin Spacey (62) stigao je u Zagreb prije Nove godine, a uživao je u društvu poznatog hrvatskoj redatelja Jakova Sedlara (69), s kojim je ostvario suradnju.

Spacey je prihvatio ulogu Franje Tuđmana u novom Sedlarovom filmu, a sad su objavljeni i prvi kadrovi.

Došao je savršeno dobro informiran o njemu. Takav je tip glumca. Ne bi pristao igrati nekoga da ne stoji iza toga, iza svoje uloge i te osobnosti koju tumači. Znao je masu detalja. On apsolutno poštuje predsjednika Tuđmana, tako ga i igra, rekao je Sedlar za HRT.

Spacey je došao u Hrvatsku na redateljev poziv, a premijera igrano – dokumentarnog filma održat će se 14. svibnja u Zagrebu ove godine, na stogodišnjicu rođenja Tuđmana.



To je jedan izuzetno zanimljiv čovjek bogate prošlosti, čovjek koji ima sve moguće nagrade, rekao je Jakov o Kevinu pa dodao da mu vjeruje u njegovu priču u slučaju o seksualnom uznemiravanju.

Premijera će biti po cijeloj Hrvatskoj. Mislim da Hrvatska zaslužuje vidjeti film o čovjeku koji je otac države. Pogotovo mlade generacije zaslužuju vidjeti što se sve skupa događalo. Film će zbog Spaceyja igrati i u sedam američkih gradova, što je fantastično jer će imati američku distribuciju za američku publiku. Mislim da će to povući i neke druge države da organiziraju premijere našeg filma, zaključio je Sedlar.



Redatelj je otkrio da je oskarovac već napustio Hrvatsku, a da u uspjeh filma ne sumnja.

(www.jabuka.tv)