U međuvremenu, kineski konzulat u New Yorku objavio je kako je treća osoba koja je poginula u ponedjeljak u eksplozijama kod ciljne crte Bostonskog maratona kineski državljanin, čiji identitet na zahtjev obitelji nije otkriven.

No, Mail Online prenosi kako se radi o 23-godišnjoj Lu Lingzi, Kineskinji koja je u Bostonu studirala matematiku i statistiku.

Dužnosnici su ranije potvrdili da je identificirano dvoje poginulih, Martin Richards, osmogodišnjak koji je s cijelom obitelji došao gledati maraton, te 29-godišnja Krystle Campbell, studentica sveučilišta u Bostonu.

U dvjema eksplozijama je ozlijeđeno ukupno 176 osoba, a sedamnaest žrtava nalazi se u kritičnom stanju.

Američke sigurnosne službe objavile su da zasad nikoga ne sumnjiče za napad. Policija je u međuvremenu priopćila da je pronašla komadiće crnog najlona koji možda potječu od torbe ili ruksaka u kojem je bila skrivena jedna ili više bombi detoniranih na cilju Bostonskog maratona.

Posebni agent FBI-ja, voditelj istrage o ovom terorističkom napadu Richard DesLauriers izjavio je da su istražitelji pronašli i dijelove kugličnih ležajeva i čavala koji su korišteni kao punjenje bombi.

DesLauriers je rekao da FBI zasad nema osumnjičenika. "Nitko još nije preuzeo odgovornost. Nemamo nikakvu čvrstu informaciju o motivu, osumnjičeniku ili osumnjičenicima. Možda je to bila jedna osoba, možda više njih", rekao je.

Američki mediji pišu, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da su sastojci jedne bombe postavljeni u ekspres lonac naguran u ruksak, a da je druga bila sličnog dizajna. Smatraju također da se radilo o tempiranim bombama. Upute o tome kako se kako se može napraviti bomba od ekspres lonca napunjenog šrapnelima mogu se pronaći na internetu, piše LA Times.

Organizatori Bostonskog maratona objavili su u utorak navečer da sljedeće godine namjeravaju organizirati njegovo 118. izdanje, unatoč terorističkom napadu.

"Bostonski maraton je duga tradicija - utrka je integralni dio tkiva i povijesti naše zajednice", navodi se u priopćenju Bostonskog atletskog saveza. "Posve smo predani nastavku te tradicije i sljedeće će se godine trčati 118. izdanje Bostonskog maratona", naglašavaju organizatori.