Tek što je završeno Europsko rukometno prvenstvo, portal Totalsport je po svom dobrom običaju objavio novu listu najplaćenijih rukometaša svijeta.

Mikkel Hansen je na vrhu liste s 1.5 milijuna eura godišnje plaće. Nakon njega se na listi nalazi njegov suigrač iz PSG-a, legendarni Nikola Karabatić koji od svog kluba zaradi ravno milijun eura godišnje. Treću poziciju na popisu rukometaša s najizdašnijim ugovorima je popunio još jedan Danac, veteran Hans Lindberg koji u berlinskom Fuchseu zarađuje oko 850 tisuća eura.

Domagoj Duvnjak je najbolje pozicioniran hrvatski rukometaš, tvrdi Totalsport te ističe kako naš srednji vanjski na godišnjoj bazi u Kielu utrži 800 tisuća eura. Na petom mjestu najplaćenijih rukometaša današnjice nalaze se Norvežanin Kristian Bjornesen iz Aalborga i naš Luka Cindrić s plaćom od 700 tisuća eura.

Top deset zatvaraju Niklas Landin, Aleix Gomez, Aron Palmarson, Aitor Arino i Uwe Gensheimer.

Totalsport ističe kako su informacije prikupljene iz pouzdanih izvora te upozoravaju kako najveći europski klubovi poput Barcelone i PSG-a ne objavljuju uvijek detalje ugovora s igračima. Također, ovo su zarade koje rukometaši ostvaruju u svojim klubovima te nisu uračunati bonusi od nastupa za nacionalne vrste, prenosi RTL.

8-2022-01-31-16-19-55-LISTA.png