Ovogodišnji Molitveni festival mladih u Međugorju – Mladifest trajat će od 1. do 6. kolovoza, održava se 35. put, a organizatori očekuju više od 50 tisuća mladih iz raznih dijelova svijeta, kao i više od 500 svećenika.

Sam susret posjetiteljima nudi duhovni odmor uz molitvu, različita svjedočanstva, procesiju, molitvu krunice, svete mise, pjesme, klanjanje, koncerte, plesove i nastupe zbora i orkestra sastavljenog, kako od domaćih, tako i od stranih glazbenika.

Mladifest počinje u četvrtak, 1. kolovoza, svečanom misom u 19 sati. Idući dan program započinje krunicom u 6 sati na Podbrdu kod Gospina kipa i traje sve do 20.30 sati kada će se održati procesija s Gospinim kipom.

Subota, 3. kolovoza, rezervirana je za razna svjedočanstva kao i za večernju meditaciju sa svijećama.

Nedjelja, 4. kolovoza, i ponedjeljak, 5. kolovoza, nude bogat molitveno-kulturni program, a Mladifest se zatvara u utorak, 6. kolovoza, svetom misom na Križevcu u 5 sati ujutro.

Ovogodišnji program bit će na brojnim svjetskim jezicima, kao što je to bila praksa i svih prethodnih godina.

Inače, Mladifest je međunarodni susret mladih katolika koji se održava svake godine u Međugorju. Susret se od 1989. održava redovno od 1. do 6. kolovoza (susret ponekad počinje 31. srpnja) i na njemu sudjeluje više od 50.000 mladih i oko 500 svećenika iz cijeloga svijeta.