Obitelj putnika koji su bili u avionu Malaysia Airlines na letu MH370 narednog mjeseca putuje na Madagaskar. Avion se srušio u ocean u ožujku 2014. godine, a obitelj se nada da će pronaći bilo kakva saznanja o svojim najbližima.

Udruženje pod nazivom Voice370 je u više navrata izražavalo žaljenje zbog nedostatka koordiniranog pretraživanja u zapadnom Indijskom oceanu i duž afričke obale, iako postoji nekoliko olupina za koje se vjeruje da pripadaju MH370, prenosi Klix.ba

Članovi udruženja Voice370 posjetit će Madagaskar u prosincu te će tako lokalnim organizacijama i javnosti podići svijest da se nastavi potraga. U Boeingu 777 je bilo 239 putnika i članova posade kada je nestao s radara na letu iz Kuala Lumpura do Pekinga u ožujku 2014. godine.

Pretpostavlja se da se avion srušio u Indijski ocean, a istražitelji su do sada uspjeli identificirati samo tri olupine za koje se vjeruje da pripadaju avionu.

Nedavna saznanja istrage su pokazala da je nestali avion Malaysia Airlinesa poznat kao let MH370 pao u ocean velikom brzinom, dok za kontrolama letjelice nije bilo nijednog pilota.