Jedna osoba je poginula, a najmanje 40 evakuirano je zbog obilnih pljuskova u srijedu poslijepodne i navečer u nekoliko područja u Srbiji, zbog čega je poplavljeno više desetaka kuća, a obustavljen je i promet na nekoliko lokalnih cesta.

Zbog obilnih padalina popodne u okolici Vršca, pod vodom se našlo nekoliko desetaka kuća, a 87-godišnja žena je smrtno stradala, javila je Radio-televizija Srbije.

Poplavljene su kuće u mjestima Uljma, Izbište i Šušare, lokalna cesta između ova dva mjesta je zatvorena, a na terenu su morale intervenirati Žandarmerija MUP-a Srbije, Hitna pomoć i ekipe Crvenog križa.

- Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mjesta kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženu stanovništvu - priopćio je MUP Srbije.

Resorne službe u općini Vršac nadaju se da da će svi ugroženi biti evakuirani, a za mještane čije su kuće poplavljene bit će osiguran smještaj u Vršcu i susjednoj općini Bela Crkva.

Obilne kiše prouzročile su probleme u prometu i na autocesti E-75 kod Umčara južno od Beograda, te kod Niša, a više kuća poplavljeno je i na području Kraljeva.