U Bosni i Hercegovini u petak ujutro je pretežno oblačno vrijeme s kišom u središnjim, istočnim i zapadnim područjima.

Temperature zraka u 7:00 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva Celzijevih, Sokolac 4, Doboj 5, Banja Luka, Srebrenica i Zenica 6, Bijeljina, Ivan-sedlo, Prijedor i Zvornik 7, Drvar, Livno i Sanski Most 8, Bugojno i Tuzla 9, Bihać i Trebinje 10, Gradačac i Sarajevo 11, Grude, Mostar i Široki Brijeg 12, Stolac 13 i Neum 15 stupnjeva Celzijevih.

U jutarnjim satima, u petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i djelomično središnjim područjima Bosne. U ostatku dana, u većem dijelu Bosne doći će do postupnog razvedravanja i prestanka oborina, a u Hercegovini će biti pretežno oblačno sa slabom kišom povremeno.

Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar. U večernjim satima jaki udari juga na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini do 18 stupnjeva Celzijevih.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje. Obilnije oborine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U večernjim satima prestanak oborina u većem dijelu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od pet do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 stupnjeva Celzijevih.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom. Obilnije oborine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do jak s olujnim udarima jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu od sedam do 12, a dnevna od devet do 15 stupnjeva Celzijevih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Poslijepodne prestanak oborina i postupno razvedravanje sa zapada. Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu do osam, a dnevna od pet do 11, na jugu do 14 stupnjeva Celzijevih.